Ενιαίοι χώροι κουζίνας – καθιστικού: Ποια πλακάκια να επιλέξετε;

Home/Νέα/Ενιαίοι χώροι κουζίνας – καθιστικού: Ποια πλακάκια να επιλέξετε;

Οι περισσότερες κουζίνες είναι πλέον ανοιχτές, δηλαδή, μοιράζονται τον ίδιο χώρο με το καθιστικό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2018 σχεδόν το 50% του πληθυσμού είχε επιλέξει μία τέτοια. Αυτή η ανοιχτή διάταξη είναι ευέλικτη και αποτελεί μια βολική λύση.

Η ανοιχτή κουζίνα/τραπεζαρία ή κουζίνα/σαλόνι έχει μια πολύ πιο ευρύχωρη αίσθηση, βελτιώνοντας παράλληλα τον εξαερισμό του σπιτιού και ενισχύοντας την φωτεινότητα του χώρου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένοι παράγοντες στο σχεδιασμό αυτών των εσωτερικών χώρων.

Με αυτόν τον τύπο κουζίνας, υπάρχουν δύο δυνατότητες: Είτε να χρησιμοποιηθεί το ίδιο δάπεδο στον ενιαίο χώρο κουζίνας – σαλονιού, είτε να επιλεγεί διαφορετικό μοντέλο πλακιδίων.

Το ίδιο δάπεδο στην ενιαία κουζίνα/τραπεζαρία 

Εάν προτιμάτε μια απλή και σίγουρη λύση, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια πλακάκια δαπέδου για το σαλόνι και την τραπεζαρία. Αυτό δημιουργεί μια πιο ευρύχωρη αίσθηση, μειώνοντας τις τυχόν δυσκολίες και βοηθώντας στην ομαλή ενσωμάτωση των υλικών στο χώρο. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το ίδιο μοντέλο πλακιδίων δαπέδου και στους δύο χώρους, είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε τα έπιπλα, τα χρώματα και τη διαρρύθμιση του χώρου. Σημαντικό είναι να επιμείνετε σε ένα στυλ που συνάδει με το υπόλοιπο σπίτι.

Εάν επιλέξετε μια κουζίνα ενιαίας διαρρύθμισης με τα ίδια πλακάκια δαπέδου σε όλους τους χώρους, το χρώμα θα εξαρτηθεί από το στυλ σχεδιασμού που θα επιλέξετε και από τον διαθέσιμο χώρο που έχετε.

-Για να διακοσμήσετε μικρούς χώρους, είναι πάντα προτιμότερο να χρησιμοποιείτε απαλά χρώματα (ανοιχτό γκρι, υπόλευκο, μέντα κ.λπ.) ή και λευκό, με πάγκο στο ίδιο χρώμα με το πάτωμα. Αυτά τα χρώματα δίνουν στα δωμάτια μια πιο φωτεινή, ευρύχωρη και χαλαρή αίσθηση.

-Για να διακοσμήσετε μεγαλύτερες περιοχές, επιλέξτε πρώτα ένα συγκεκριμένο στυλ σχεδίασης. Εάν αποφασίσετε για μια κομψή, εκλεπτυσμένη εμφάνιση, το ξύλο και τα σκούρα χρώματα (μαύρο ή γκρι) είναι ιδανικά για τη δημιουργία μιας κουζίνας με έντονη προσωπικότητα. Αυτά τα χρώματα στις κουζίνες είναι ρουστίκ ή βιομηχανικού στυλ.

– Χρησιμοποιώντας τα ίδια πλακάκια για την κουζίνα και το σαλόνι, δημιουργείτε μια πιο ευρύχωρη αίσθηση, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Πλακάκια πορσελάνης με υφή τσιμέντου σε ενιαίο χώρο σαλονιού – κουζίνας

Για να δοθεί στο δωμάτιο μια αίσθηση βιομηχανικού στυλ, τα ίδια πλακάκια δαπέδου με υφή τσιμέντου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τόσο στην κουζίνα όσο και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Ανοιχτόχρωμα πλακάκια δαπέδου στην κουζίνα ενιαίας διαρρύθμισης

Εάν η κουζίνα σας δεν είναι πολύ μεγάλη, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να της δώσετε μια πιο ευρύχωρη αίσθηση είναι να χρησιμοποιήσετε ανοιχτόχρωμα πλακάκια τόσο στους τοίχους όσο και στο πάτωμα. Αυτό θα δώσει μεγαλύτερη φωτεινότητα και θα δημιουργήσει την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου στην κουζίνα σας.

Διαφορετικό δάπεδο στους ενιαίους χώρους κουζίνας/τραπεζαρίας

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να επισημάνετε διαφορετικές περιοχές, να τις ξεχωρίσετε οπτικά αντί να τις διαχωρίσετε. Αυτό μπορεί να φέρει μια πινελιά χρώματος σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους και μπορείτε να τονίσετε ορισμένα στοιχεία, να δημιουργήσετε μια αντίθεση στην κουζίνα ή να την κάνετε να ξεχωρίζει προσδίδοντάς της μια πρωτότυπη πινελιά.

Εάν χρησιμοποιήσετε διαφορετικά πλακάκια, μπορείτε να επιλέξετε αυτά σε παρόμοιες αποχρώσεις ή μπορείτε να δώσετε έμφαση σε στοιχεία της κουζίνα ή του καθιστικού χρησιμοποιώντας πλακάκια δαπέδου με υφή τσιμέντου ή αντίθεση χρωμάτων. Όταν χρησιμοποιούνται δύο τύποι δαπέδων, μην προσπαθείτε ποτέ να μιμηθείτε άλλα υλικά (π.χ. μην χρησιμοποιείτε φυσικό ξύλο με πλακάκια πορσελάνης με εφέ ξύλου) και πάντα να σκέφτεστε προσεκτικά πού θα διαχωρίσετε τις δύο περιοχές.

Τέλος, μια άλλη καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικά μοντέλα πλακιδίων για να εστιάσετε σε συγκεκριμένες περιοχές ή να δημιουργήσετε διακοσμητικά χαλιά πλακιδίων.


Info: Η εταιρεία Κοντογιάννη αριθμεί 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των πλακιδίων και ειδών υγιεινής στη Λάρισα και πολλούς ευχαριστημένους πελάτες. Χάρη στην υψηλή επιστημονική της κατάρτιση, η αρχιτέκτονας Χριστίνα Μαρία Κοντογιάννη φροντίζει να παρέχει καινοτόμες ιδέες και πρακτικές λύσεις για τη λειτουργικότητα του χώρου σας. Η εταιρεία Κοντογιάννη εδρεύει στην Γιάννουλη Λάρισας και στα showrooms της επιχείρησης θα βρείτε πλακάκια και είδη υγιεινής κορυφαίας ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Δείτε περισσότερα στο site της επιχείρησης kontogianni.com και στο ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα kontogiannieshop.com  

Skip to content