ICONIC SHOWER AND BATHTUB SPACE – GIANNOULI LARISAS

Home/Αρχιτεκτονική Μελέτη/ICONIC SHOWER AND BATHTUB SPACE – GIANNOULI LARISAS

Το μπάνιο, είναι ένας χώρος που διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, καθώς τον επισκεπτόμαστε πολλές φορές στη διάρκεια κάθε ημέρας μας. Αποτελεί ένα κέντρο χαλάρωσης και αναζωογόνησης έπειτα από μία δύσκολη ημέρα, αλλά και τον χώρο της καθημερινής προσωπικής φροντίδας και υγιεινής μας.

Το συγκεκριμένο μπάνιο αποτελεί ιδιωτικό χώρο εντός του master υπνοδωματίου τριώροφης πολυτελούς μεζονέτας στην Γιάννουλη Λάρισας. Βασικό άξονα σχεδιασμού αποτέλεσε η ανάγκη για μία ξεκούραστη κι ευχάριστη καθημερινή εμπειρία, σε μίνιμαλ και κομψή αισθητική με την ελάχιστη διακοπή επιφανειών.

Η λεπτομερής μελέτη και αξιοποίηση του χώρου σε επίπεδο κάτοψης ήταν πρωταρχικό μέλημα, καθώς αποτέλεσε την ραχοκοκαλιά για να δημιουργηθεί ένα εύφορο πεδίο εφαρμογής της τεχνογνωσίας και των υλικών. Οι απαιτήσεις των πελατών ήταν αρκετές, ενώ ταυτόχρονα το μέγεθος του μπάνιου περιορισμένο, μετατρέποντας έτσι το συγκεκριμένο project σε μια πρόκληση για εμάς. Ως εκ τούτου, ο χώρος οργανώθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετείται τόσο η αναγκαιότητα για τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, όσο και η ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για μία παύση, ένα διάλειμμα από τους ίδιους ρυθμούς.

Αυτό μεταφράζεται με την ταυτόχρονη συνύπαρξη χώρου ντουζιέρας, σημείο σύντομης ανάπαυλας, αλλά και μπανιέρας, σημείο παρατεταμένης απόλαυσης, που εδράζεται ελεύθερη στο βάθος του χώρου. Δημιουργήσαμε λοιπόν έναν υγρό χώρο, ο οποίος αποτελείται από μια ντουζιέρα και μια ελεύθερης τοποθέτησης μπανιέρα και καταλαμβάνει το μισό πίσω μέρος του μπάνιου. Στην είσοδο θα συναντήσουμε τον νιπτήρα και ακριβώς απέναντι στον τοίχο τοποθετήσαμε τη λεκάνη, η οποία κρύβεται σε μεγάλο βαθμό από το άνοιγμα της πόρτας εισόδου.

Εφόσον επιλύθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο η διάταξη, σημαντικό επόμενο ζητούμενο ήταν ο εισερχόμενος στο μπάνιο, να προσλαμβάνει την αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης, αλλά και ταυτόχρονης πολυτέλειας, χωρίς πλεονασμούς και πομπώδεις χειρονομίες.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, χρησιμοποιήθηκαν καινοτόμα υλικά και πρακτικές σχεδιασμού, μία προσέγγιση πραγματική πρόκληση εφαρμογής. Επιλέχθηκαν μεγάλες επιφάνειες πλακιδίων -Slabs- σε διαστάσεις 280x120cm από κορυφαίους Ιταλικούς οίκους, οι οποίες διακοσμούν το σύνολο του χώρου. Το γρανιτοπλακάκι charming amber σε απομίμηση μαρμάρου με ιδιαίτερο βάθος σχεδιασμού γοητεύει, καθώς η εφαρμογή του χωρίς να διακόπτεται σχεδόν πουθενά λόγω της μεγάλης διάστασης, καθιστά ακόμη πιο μνημειακή την εικόνα που αποκτά ο επισκέπτης.

 

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.
Please make sure that you didn't enabled option: Images of the Current Gallery. Option should have Show value to show images.

 

Η αγωνία μας να δώσουμε την αίσθηση ενός μεγάλου χώρου μας οδήγησε στην επιλογή μιας και μόνο υφής σε ότι αφορά το υλικό επένδυσης, χωρίς να διαχωρίζουμε επιφάνειες τοίχων και δαπέδων. Γίνεται αποκλειστική χρήση αυτού του υπέροχου γυαλισμένου πλακιδίου με το μαύρο υπόβαθρο και τα λευκά-γκρι νερά, εντείνοντας την ενιαία αισθητική και την αρμονία στο χώρο.

Αντισυμβατική ήταν η προσέγγισή μας και στην εφαρμογή του νιπτήρα, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που συναντάει κανείς εισερχόμενος στον μπάνιο αυτό. Την πορσελάνη λοιπόν , έρχεται να αντικαταστήσει το ίδιο το γρανιτοπλακάκι σε απομίμηση Black Carrara, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε ειδική κατασκευή για την δημιουργία του νιπτήρα , ο οποίος φαντάζει σαν να αναδύεται από το δάπεδο, με αποτέλεσμα να μην διακόπτει τίποτε την ενιαία αισθητική του χώρου.

Απέναντι από τον νιπτήρα έγινε εγκατάσταση με εντοιχιζόμενο καζανάκι και τοποθετήθηκε κρεμαστή λεκάνη. Τίποτα περιττό δεν αγγίζει το δάπεδο του λουτρού, έτσι και η λεκάνη βρίσκεται σε αιώρηση από αυτό, δίνοντας μία ανάλαφρη αίσθηση και φυσικά προσδίδοντας και σε επίπεδο υγιεινής και καθαριότητας.

Ως χώρος αποθήκευσης χρησιμοποιείται ο κενός χώρος που αφήνει η τοποθέτηση του καζανακίου σε σχέση με τον τοίχο. Δημιουργήσαμε ένα ντουλάπι αποθήκευσης με δυο πορτάκια τα οποία επενδύθηκαν με το ίδιο το γρανιτοπλακάκι, με αποτέλεσμα να είναι αντιληπτά μόνο από τον ίδιο το χρήστη και σχεδόν αόρατα για τον επισκέπτη.

Προχωρώντας στη συνέχεια, χρησιμοποιείται ελαφρύ διαχωριστικό με τζάμι , το οποίο καθορίζει την πιο υγρή περιοχή του μπάνιου, όπου συνυπάρχουν η ντουζιέρα και η μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης. Με την επιλογή αυτή παραμένει αναλλοίωτο το εσωτερικό κέλυφος του μπάνιου, καθώς τίποτα δεν αγγίζει της κατακόρυφες επιφάνειες του συνεχούς μεγάλου πλακιδίου.

Φυσική προέκταση της επιλογής όλων των παραπάνω υλικών αποτέλεσε για μας η τοποθέτηση εντοιχιζόμενων μπαταριών. Επιλέξαμε το λευκό χρώμα, ώστε τα στοιχεία αυτά να αποτελέσουν το μοναδικό στοιχείο που θα τονίζεται στο σύνολο του χώρου, εκμεταλλευόμενοι την αντίθεση του λευκού χρώματος με το ανθρακί πλακάκι.

Τελευταία και απαραίτητη για μας προσθήκη ήταν η φροντίδα του φωτισμού με την εγκατάσταση ψευδοροφής, καθώς το φως και η κατάλληλη χρήση αυτού δύναται να αλλάξει, ή και να καθορίσει όλη την αισθητική ενός χώρου. Στοχευμένη τοποθέτηση σποτ αλλά και κρυφού φωτισμού ταινίας led σε καίρια σημεία, αλλά και δυνατότητα εναλλαγής αυτών, δημιουργεί την απόλυτη ατμόσφαιρα για την εκάστοτε ανάγκη.

Όλα τα προϊόντα και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του συγκεκριμένου project, θα τα βρείτε το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Κοντογιάννη https://kontogiannieshop.com/

Skip to content