Λευκές γυαλιστερές κουζίνες: Τι πλακάκια να επιλέξετε

Home/Νέα/Λευκές γυαλιστερές κουζίνες: Τι πλακάκια να επιλέξετε

Αίγλη, προσωπικότητα, ευρυχωρία, φυσικότητα… Οι λόγοι για να συμπεριλάβουμε μια γυαλιστερή λευκή επίστρωση στην κουζίνα μας μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικοί. Όσον αφορά τις τάσεις των πλακιδίων κουζίνας, το λευκό χρώμα διαχρονικά είναι ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Δημιουργώντας γυαλιστερά και γυαλισμένα φινιρίσματα, το αποτέλεσμα είναι ένας τέλειος συνδυασμός που θα ενθουσιάσει όλους όσους θέλουν να φέρουν τη δική τους διαχρονική ατμόσφαιρα στις κουζίνες τους.

Τι πλακάκια να επιλέξετε για την κουζίνα;

Η ευελιξία και η δημοτικότητα των λευκών γυαλιστερών υλικών έχουν οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα μοντέλων που διατίθενται στην αγορά. Πώς μπορούμε να καθορίσουμε, λοιπόν, ποιο προϊόν ταιριάζει καλύτερα στην κουζίνα μας;

Ένας βασικός παράγοντας για να κάνετε τη σωστή επιλογή υλικού είναι να δώσετε προσοχή στη διάταξη του δωματίου που σκοπεύετε να καλύψετε. Εάν έχετε περιορισμένο χώρο, μπορείτε να δείτε κεραμικά πλακάκια κουζίνας (κοκκινόπαστα). Η ποικιλία μορφών, σχημάτων, διακοσμήσεων και ανάγλυφων θα σας επιτρέψει να συμπληρώσετε αυτό το λευκό γυαλιστερό αποτέλεσμα με έναν διακοσμητικό τοίχο που χωρίζει την περιοχή εργασίας, κομψά και με πολλή προσωπικότητα, διαιρώντας τις διαφορετικές περιοχές του δωματίου.

Από την άλλη, εάν έχετε μια μεγάλη περιοχή για να καλύψετε, η επιλογή είναι σαφής: γρανιτοπλακάκι (πορσελανάτο). Η διαθεσιμότητα μεγάλων μορφών και η ευελιξία τους μας επιτρέπουν να καλύπτουμε μεγαλύτερους χώρους ελαχιστοποιώντας ή μειώνοντας τους αρμούς μεταξύ των πλακιδίων, παρέχοντας ένα επίπεδο πολυπλοκότητας και συνέχειας που είναι αδύνατο να βρεθεί σε άλλα υλικά. Επιπλέον, τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά του, με χαμηλό ρυθμό απορρόφησης, καθιστούν αυτό το υλικό ιδανικό για χρήση σε περιοχές με υγρασία.

Ποιο είναι πιο εύκολο να καθαριστεί, ματ ή γυαλιστερό;

Αυτό είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα όταν δεν είμαστε σίγουροι αν θα εγκαταστήσουμε γυαλιστερά ή ματ λευκά πλακάκια τοίχου: Ποιο είναι πιο εύκολο να καθαριστεί; Είναι ένα γυαλιστερό φινίρισμα πραγματικά πρακτικό σε μια κουζίνα;

Αυτά είναι ερωτήματα έχουν ενδιαφέρον, επειδή ο χρόνος και η προσπάθεια που δαπανάται για τις δουλειές του σπιτιού μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας κατά την επιλογή υλικών που θα γίνουν μέρος της καθημερινής μας ζωής. Τα κεραμικά πλακάκια με λευκό γυαλιστερό φινίρισμα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: η λεία επιφάνεια τους διευκολύνει τον καθαρισμό, επιτρέποντάς σας να αφαιρέσετε γρήγορα και εύκολα όλη τη βρωμιά. Απλά σκουπίζοντας με ένα υγρό πανί θα αποκατασταθεί η λάμψη τους. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ χρήσιμο λόγω της φύσης ενός χώρου όπως η κουζίνα, η οποία απαιτεί τακτική φροντίδα μετά από κάθε χρήση. Για το λόγο αυτό, η επιλογή ενός υλικού με τόσο απλή συντήρηση όπως τα λευκά γυαλιστερά πλακάκια τοίχου θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρόνο όταν πρόκειται για προϊόντα καθαρισμού.

 

 

Πλεονεκτήματα λευκών γυαλιστερών λευκών πλακιδίων για κουζίνες

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα λευκά γυαλιστερά πλακάκια είναι μια εξαιρετική επιλογή για την κουζίνα μας. Ανακεφαλαιώνοντας, τα πλεονεκτήματα είναι:

-Μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μορφών: Τετράγωνα, ορθογώνια, εξάγωνα, ακανόνιστα σχήματα

-Φωτεινότητα: Ανεξάρτητα από το είδος του φωτισμού στο χώρο μας, τα λευκά γυαλιστερά πλακάκια θα τον ενισχύσουν.

-Εύκολος καθαρισμός: Ένα μόνο μαντηλάκι είναι αρκετό για να αφήσει την επιφάνεια να φαίνεται σαν καινούργια, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια.

-Χαρακτήρας και προσωπικότητα: Ένα λευκό γυαλιστερό κεραμικό πλακάκι δεν χρειάζεται να είναι βαρετό. Επωφεληθείτε από τα ανάγλυφα, τις διακοσμήσεις και τα μοτίβα για να καλύψετε έναν τοίχο.

-Ανακατέψτε και ταιριάξτε όπως θέλετε: Η ουδετερότητα του γυαλιστερού λευκού είναι ιδανική για να συνδυαστεί με οποιοδήποτε στυλ ή χρώμα επιλέξετε. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε.

-Αίσθηση χώρου: Το γυαλιστερό λευκό πλακάκι είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν θέλετε να δημιουργήσετε μια αίσθηση ευρυχωρίας σε ένα δωμάτιο.

Πώς να συνδυάσετε γυαλιστερά πλακάκια με έπιπλα κουζίνας;

Τώρα που αποφασίσαμε τα γυαλιστερά λευκά πλακάκια ως μια φανταστική επιλογή για την κουζίνα μας, προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα: «Πώς μπορώ να τα συνδυάσω με τα έπιπλα κουζίνας;». Η απάντηση είναι πολύ απλή: απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των λευκών γυαλιστερών πλακιδίων είναι η ευελιξία που προσφέρουν όταν πρόκειται για ενσωμάτωση σε διαφορετικούς χώρους: βιομηχανικό, μοντέρνο, ρουστίκ, κλασικό… Τα όρια είναι εκεί που αποφασίζουμε να είναι. Είτε επιλέγουμε φυσικά υλικά, μεταλλικά ή ζωντανά χρώματα, το γυαλιστερό λευκό συμπληρώνει φυσικά το σχέδιο.

Μια εξαιρετική συμβουλή είναι να συνδυάσετε λευκά γυαλιστερά πλακάκια με έπιπλα σε ματ φινίρισμα. Τα έπιπλα κουζίνας έχουν συχνά πολλή επαφή με τα χέρια, τα κατοικίδια ζώα και άλλα στοιχεία, οπότε είναι φυσιολογικό οι δαχτυλιές και η βρωμιά να ξεχωρίζουν περισσότερο σε γυαλιστερές επιφάνειες, καθιστώντας δύσκολο να διατηρηθεί η κουζίνα πεντακάθαρη. Αν επιλέξουμε έπιπλα κουζίνας σε ματ φινίρισμα, μπορούμε να μετριάσουμε ένα μεγάλο μέρος αυτού του ζητήματος.

Επιπλέον, κατά γενικό κανόνα, τα έπιπλα με γυαλιστερό φινίρισμα είναι πιο επιρρεπή σε πρόωρη φθορά: γρατζουνιές και σχισμές μπορούν εύκολα να εμφανιστούν όταν ερχόμαστε σε επαφή με τις επιφάνειές τους, ειδικά στις άκρες και τις γωνίες. Το λευκό γυαλιστερό πλακάκι μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής της κουζίνας μας χωρίς να εγκαταλείψουμε την ενσωμάτωση αυτού του φανταστικού φινιρίσματος στο χώρο μας.

Επισκεφτείτε τα Showrooms της εταιρείας Kontogianni Bath & Floor στη Γιάννουλη Λάρισας ή μπείτε στο ανανεωμένο eshop της εταιρείας kontogiannieshop.com και επιλέξτε το κατάλληλο πλακάκι για την κουζίνα σας μέσα από τις δεκάδες συλλογές των καλύτερων εργοστασίων.


Info: Η εταιρεία Κοντογιάννη αριθμεί 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των πλακιδίων και ειδών υγιεινής στη Λάρισα και πολλούς ευχαριστημένους πελάτες. Χάρη στην υψηλή επιστημονική της κατάρτιση, η αρχιτέκτονας Χριστίνα Μαρία Κοντογιάννη φροντίζει να παρέχει καινοτόμες ιδέες και πρακτικές λύσεις για τη λειτουργικότητα του χώρου σας. Η εταιρεία Κοντογιάννη εδρεύει στην Γιάννουλη Λάρισας και στα showrooms της επιχείρησης θα βρείτε πλακάκια και είδη υγιεινής κορυφαίας ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Δείτε περισσότερα στο site της επιχείρησης kontogianni.com και στο ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα kontogiannieshop.com  

Skip to content