Kids Fun Bath | Neraida Larisas

Home/Our Projects/Kids Fun Bath | Neraida Larisas

Παρακάτω είναι ένα project μπάνιου που διαμορφώθηκε με βασικό άξονα τις ανάγκες δυο μικρών αγοριών με έντονη προσωπικότητα και αισθητική.

Πέρα από βασικές τις κεντρικές ιδέες σε επίπεδο αισθητικής, ο σχεδιασμός έπρεπε να λάβει υπόψιν του και την ανάγκη χρήσης ενός μπάνιου από δυο προεφήβους ταυτόχρονα. Τα κοινά ωράρια των παιδιών δεν άφηναν περιθώρια να μην λάβουμε κάτι τέτοιο σοβαρά υπόψιν, καθώς κάθε άλλη περίπτωση θα λειτουργούσε διαιρετικά για τα δυο αδέρφια. Συνεπώς, ο σχεδιασμός και η χωροθέτηση των χρήσεων μέσα στο χώρο αποτέλεσε το κύριο μέλημά μας.

Έπειτα από ώρες αναζήτησης σχεδιαστικών λύσεων, καταλήξαμε στον κατακερματισμό του χώρου με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε ουσιαστικά δυο νέους χώρους εντός ενός μεγαλύτερου, κερδίζοντας έτσι το προνόμιο της ιδιωτικότητας.

 

 

Εισερχόμενος ο επισκέπτης στον κύριο χώρο του μπάνιου, συναντά στο κέντρο του δωματίου ένα γραμμικό πάγκο επάνω στον οποίο έχουν τοποθετηθεί δυο επιτραπέζιοι νιπτήρες με τρόπο τέτοιο ώστε οι δυο χρήστες να μην είναι εκατέρωθεν ο ένας του άλλου, αλλά διαγωνίως αντικριστά. Επάνω από τους νιπτήρες κρέμονται από το ταβάνι δυο καθρέπτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αποθηκευτικοί χώροι για τα απαραίτητα καθημερινά είδη φροντίδας των αγοριών. Στο βάθος του μπάνιου ο χρήστης συναντά δυο γυάλινες πόρτες, οι οποίες τοποθετούνται εκατέρωθεν του κεντρικού γραμμικού πάγκου και η απόσταση μεταξύ τους ορίζεται από αυτόν. Πίσω από αυτές δημιουργήσαμε τους χώρους της λεκάνης και του υγρού χώρου του ντους. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά διαμορφώνονται δυο λωρίδες χρήσης. Η μια περιλαμβάνει τον ένα νιπτήρα και το χώρο του WC και η άλλη τον έτερο νιπτήρα και τον χώρο της ντουζιέρας, χαρίζοντας έτσι στο κάθε παιδί την αυτονομία που επιθυμεί για να καλύψει την αντίστοιχη ανάγκη κάθε στιγμής.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή των υλικών, η ιδέα μας ήταν να τονίσουμε τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα που απαιτεί ένα μπάνιο που προορίζεται για προεφήβους, χωρίς όμως να υπερβάλουμε σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταστεί πολύ γρήγορα ξεπερασμένο όταν αυτοί μπουν στο στάδιο της ενηλικίωσης. Έτσι λοιπόν, στραφήκαμε στο μικρής κλίμακας πλακάκι σε απομίμηση μωσαϊκού, το οποίο τοποθετήσαμε στο δάπεδο, στον πάγκο των νιπτήρων αλλά και σε μικρές λεπτομέρειες στους τοίχους. Ως φόντο στη μεγαλύτερη έκταση του τοίχου χρησιμοποιήσαμε ένα πλακάκι σε απομίμηση πατητής τσιμεντοκονίας, ώστε να καταστήσουμε το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο και να στρέψουμε το βλέμμα του επισκέπτη πρωτίστως στο μωσαϊκό.

 

 

Κυρίαρχο χρώμα για τα ξυλουργικά, επιλέξαμε να είναι το κίτρινο, ένα ουδέτερο χρώμα που δεν πηγάζει από το γενετικό φύλο των νεαρών, αλλά δημιουργεί μια ευχάριστη και παιχνιδιάρικη αίσθηση σε συνδυασμό με το μωσαϊκό που επιλέξαμε.

Η επιλογή μας να δημιουργήσουμε τους χώρους του WC και του ντους στο πίσω μέρος του μπάνιου όπου υπήρχε και το μοναδικό παράθυρο για φυσικό φωτισμό και αερισμό, μας έφερε αντιμέτωπους με μια συνέπεια της απόφασής μας. Ο κύριος χώρος του μπάνιου έπρεπε να φωτιστεί κυρίως τεχνητά καθώς το μοναδικό φυσικό φως που εισχωρούσε σε αυτόν ήταν αυτό που επέτρεπε η γυάλινη αμμοβολημμένη πόρτα του WC. Για τον ίδιο λόγο, στον τοίχο που διαχωρίζει το χώρο του WC και της ντουζιέρας προσθέσαμε ένα εσωτερικό παράθυρο, αφήνοντας τους υδρατμούς να εκτονωθούν και στο διπλανό χώρο.

Αναμφίβολα, το συγκεκριμένο project μας γέμισε νέες ιδέες, επέτρεψε στη σκέψη μας να εξελιχθεί, ‘’μικραίνοντας’’ και κάνοντας μια ανασκόπηση των δικών μας παιδικών – εφηβικών χρόνων. Μεγάλη μας ανταμοιβή η γεμάτη χαρά καθημερινή εμπειρία των μικρών κατοίκων. Ευελπιστούμε πως στο μέλλον ο σχεδιασμός μας θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεταβαλλόμενες ανάγκες των νεαρών χρηστών.

Προϊόντα και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του συγκεκριμένου project, θα τα βρείτε στο νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Κοντογιάννη https://kontogiannieshop.com/

Skip to content