Luxury Bathroom | Giannouli Larisas

Home/Our Projects/Luxury Bathroom | Giannouli Larisas

Το project που παρουσιάζουμε αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός μπάνιου στο ισόγειο μιας πολυόροφης μονοκατοικίας. Όντας σε άμεση γειτνίαση με τους χώρους διημέρευσης – σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα – αλλά και αποτελώντας το μοναδικό μπάνιο ενός ορόφου ο οποίος φιλοξενεί και τον ξενώνα του σπιτιού, οι απατήσεις των ιδιοκτητών εστίασαν στη δημιουργία ενός υπερπολυτελούς χώρου με έντονη εξωστρέφεια. Ο περιορισμένος χώρος, αλλά και ο κίνδυνος που ελλοχεύει αυτή η έντονη αγωνία των ιδιοκτητών για ένα χώρο που “φωνάζει” πολυτέλεια, αποτέλεσαν τις βασικές μας προκλήσεις.

Στο κέντρο της αναζήτησής μας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η επίτευξη μιας αρμονίας ανάμεσα στην κεντρική απαίτηση του πελάτη και στο τελικό αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση ο κίνδυνος να φλερτάρουμε εύτονα με τη μορφή μιας “κιτς” ξεπερασμένης αισθητικής ήταν έντονος, και ως εκ τούτου ήταν επιτακτικό να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση σε αισθητικό επίπεδο που να μη γέρνει επικίνδυνα σε αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Σε επίπεδο κάτοψης, το περιορισμένο πλάτος του μπάνιου οδηγούσε προς μια και μόνο κατεύθυνση την επίλυση της χωροθέτησης των χρήσεων. Έτσι, ακολουθώντας μια πιο συμβατική επίλυση σε επίπεδο παράθεσης των ειδών υγιεινής, τοποθετήσαμε την ντουζιέρα στο βάθος του χώρου, ενώ ο νιπτήρας και η λεκάνη παρατέθηκαν στην αριστερή πλευρά του μπάνιου.

Τα λίγα τετραγωνικά του χώρου, καθώς επίσης και η έλλειψη μεγάλου ανοίγματος για επάρκεια φυσικού φωτισμού κατέστησε την επιλογή ανοιχτόχρωμων υλικών επιτακτική. Έτσι, αναζητώντας το τέλειο ενιαίο και αδιάκοπο αποτέλεσμα, οδηγηθήκαμε στην επιλογή μεγάλων διατάσεων πλακιδίων 120x280cm σε απομίμηση μαρμάρου με χρυσά νερά. Το υπόλευκο φόντο του και τα έντονα χρυσά νερά του βοηθούν στην αντιληπτική μεγέθυνση του χώρου, δίνοντας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου σε μέγεθος μπάνιου. Ταυτόχρονα η επιλογή γυαλιστερής υφής στον τοίχο βοηθά στην αντανάκλαση και διάχυση του φωτός, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερη λάμψη ώστε να μπορέσουμε να τονίσουμε το αίσθημα της πολυτέλειας.

Κομβικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω διαδραμάτισε η επιλογή μας να μη διαχωρίσουμε το υλικό του δαπέδου, ώστε να παρουσιάσουμε μια ενιαία και αδιάρρηκτη εικόνα και υφή στο σύνολο του μπάνιου. Στο τελευταίο συνέβαλε και η επιλογή τοποθέτησης νιπτήρα από το ίδιο το πλακάκι. Προσπαθήσαμε όχι μόνο να ολοκληρώσουμε την εικόνα χωρίς διακοπές ακόμη και στο κομμάτι του επίπλου μπάνιου, αλλά και να πετύχουμε και τη συνέχεια των ίδιων των νερών σε τοίχο και νιπτήρα, ώστε να δίνουν την αίσθηση ότι το πλακάκι λειτουργεί ως πέπλο το οποίο σκεπάζει όλες τις διαθέσιμες επιφάνειες του χώρου.

 

 

Για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πολυτελή αισθητική, επιλέξαμε να τοποθετήσουμε χρυσές εντοιχισμένες μπαταρίες, το χρώμα των οποίων έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με τα νερά του πλακιδίου. Να τονίσουμε εδώ ότι για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, βασικό μας μέλημα ήταν η χρήση μπαταριών cold start. Το συγκεκριμένο project ήταν ιδανικό για μια τέτοια χειρονομία με έντονη περιβαλλοντική συνείδηση, καθώς μιλάμε για ένα μπάνιο κυρίαρχα επισκεπτών όπου η χρήση του ζεστού νερού είναι περιορισμένη.

Σε επίπεδο φωτισμού, η γυψοσανίδα που τοποθετήθηκε στο ταβάνι φιλοξενεί σποτ τα οποία φωτίζουν στοχευμένα την κάθε χρήση του μπάνιου. Ένα επιπλέον asset δημιουργεί η τοποθέτηση καθρέφτη με περιμετρική ταινία led, χωρίς πλαίσια και επιπλέον φιοριτούρες, ώστε να μην υπερτονίζουμε την ήδη εντυπωσιακή εικόνα του συνόλου.

Τελικά, η αναμέτρηση με το συγκεκριμένο project μας χάρισε την εμπειρία του να αντιληφθούμε πως κάθε αισθητικό κριτήριο δεν μπορεί παρά με τους κατάλληλους χειρισμούς να φέρει ένα ισορροπημένο και αξιόλογο αποτέλεσμα. Η αναζήτηση της αρμονίας και της εκλεπτυσμένης αισθητικής χωρίς υπερβολές απέδωσε καρπούς και το αποτέλεσμα ανταμείβει τους σχεδιαστές και κυρίως, τους χρήστες.

Όλα τα προϊόντα και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του συγκεκριμένου project, θα τα βρείτε το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Κοντογιάννη https://kontogiannieshop.com/

Skip to content