Peaceful Bathroom | Neraida Larisas

Home/Our Projects/Peaceful Bathroom | Neraida Larisas

Το συγκεκριμένο υλοποιημένο έργο αφορά στην κατασκευή ενός σύγχρονου υγρού χώρου, ο οποίος αποτελεί το En-Suite μπάνιο ενός ζευγαριού γιατρών εντός της μονοκατοικίας τους. Τα απαιτητικά ωράρια εργασίας των ιδιοκτητών, καθώς επίσης και η έντονη καθημερινότητά τους απαιτούσε τη δημιουργία ενός χώρου ως προέκταση του υπνοδωματίου τους.

Βασική απαίτηση του ζευγαριού αποτέλεσε η ανάγκη για χρήση του χώρου για τις καθημερινές ανάγκες καλλωπισμού και από τα δυο μέλη του ζευγαριού ταυτόχρονα. Το τελευταίο τροφοδότησε τον βασικό άξονα για την επίλυση της ίδιας της κάτοψης. Έχοντας στη διάθεσή μας μια επιμήκη κάτοψη μπάνιου, επιλέξαμε τη δημιουργία ενός χτιστού πάγκου κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς του χώρου. Έτσι, ο εισερχόμενος στο μπάνιο συναντά στη δεξιά πλευρά του χώρου δυο επιτραπέζιους νιπτήρες συνοδευόμενους από δύο εντοιχισμένες μπαταρίες αντίστοιχα.

 

 

Ως προέκταση του συγκεκριμένου πάγκου, δημιουργήθηκε ένας κάθετος τοίχος μικρού πλάτους, ο οποίος λειτουργεί τόσο μορφολογικά όσο και χρηστικά, δημιουργώντας τον υγρό χώρο της ντουζιέρας. Πάνω σε αυτή την ιδιότυπη μορφή ‘’γλώσσας’’ που δημιουργήθηκε με την προσθήκη του προαναφερθέντος τοίχου, τοποθετήσαμε τον κώδωνα του ντους, ο οποίος μοιάζει να κρέμεται από το δεύτερο ταβάνι που δημιουργεί το μορφολογικό μας στοιχείο.

Εκμεταλλευόμενοι την ύπαρξη ενός δοκαριού στην πλευρά ακριβώς απέναντι από τον πάγκο, τονίσαμε το στοιχείο αυτό, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη γεωμετρία με την κάθετη στήλη που προκύπτει από την τοποθέτηση του εντοιχισμένου καζανακίου. Εστιάσαμε ουσιαστικά στη δημιουργία ενός παιχνιδιού διακριτών όγκων οι οποίοι εισχωρούν ο ένας μέσα στον άλλο.

Αξιοποιώντας όλες αυτές τις περίεργες γωνίες που μας προσέφεραν τελικά τα γεωμετρικά στοιχεία που δημιουργήσαμε, καταφέραμε να υλοποιήσουμε μια ακόμη απαίτηση του ζευγαριού, η οποία αφορά στον φωτισμό του χώρου. Η ζήτηση ενός χώρου ξεκούρασης, με λιτές γραμμές και εναλλαγές φωτισμού, μας οδήγησε στην απόφαση να χρησιμοποιήσουμε δυο στοιχεία για την επίτευξη του στόχου. Αρχικά, ο χαμηλός ατμοσφαιρικός φωτισμός που προσφέρουν οι λεντοταινίες που τοποθετήθηκαν στις σχισμές των γεωμετρικών στοιχείων, χρησιμοποιήθηκε ως μέσο χαλάρωσης. Δεύτερος άξονας ήταν η επιλογή των πλακιδίων, τα οποία κινούνται σε ήπιους τόνους με ελάχιστες αντιθέσεις, χωρίς να φλυαρούν.

 

 

Τέλος, η ανάγκη του ζευγαριού για όσο το δυνατόν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο οδήγησε στην κατασκευή ενός επίπλου κάτω από τον χτιστό πάγκο, το οποίο δεν έρχεται σε επαφή με τα στιβαρά στοιχεία που το περιβάλλουν, τόσο για αισθητικούς λόγους, όσο και για λόγους αποφυγής της υγρασίας που μπορεί να εγκλωβιστεί σε σημεία συναρμογής δομικών και ξύλινων στοιχείων.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις απατήσεις των χρηστών, οι οποίοι βιώνουν το μπάνιο τους ως έναν πραγματικό χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας. Αναμφισβήτητα καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο ο οποίος είναι εντυπωσιακός μέσα από την απλότητα της μινιμαλιστικής του αισθητικής.

Όλα τα προϊόντα και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του συγκεκριμένου project, θα τα βρείτε το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Κοντογιάννη https://kontogiannieshop.com/

Skip to content