Αυτά είναι τα πιο διαχρονικά χρώματα για πλακάκια μπάνιου

Home/Νέα/Αυτά είναι τα πιο διαχρονικά χρώματα για πλακάκια μπάνιου

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μπάνιο που να φαίνεται κομψό χωρίς να χρειάζεται να κάνετε συνεχώς παρεμβάσεις; Το χρώμα από το πλακάκι μπάνιου είναι από τα ποιο σημαντικά στοιχεία του μπάνιου σας. Μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ενός πολυσύχναστου, ακατάστατου χώρου ή μιας γαλήνιας ατμόσφαιρας που θυμίζει σπα. Είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο μικρότερο δωμάτιο του σπιτιού σας, στο μπάνιο σας.

Εάν επιλέξετε την σωστή ποιότητα για το πλακάκι μπάνιου σας και το συντηρήσετε σωστά, η διάρκεια ζωής του μπορεί να ξεπεράσει τα 50 χρόνια. Τοποθετώντας πλακάκια στο δάπεδο ή στους τοίχους του μπάνιου σας, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτά θα παραμείνουν για πολλά χρόνια και δεν θα πρέπει να ξεφύγουν ποτέ από τη μόδα. Με κάτι τόσο μόνιμο, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά ένα πλακάκι που μπορεί να προσαρμοστεί στις σύγχρονες τάσεις και το στυλ του σπιτιού σας.

Το κλασσικό λευκό πλακάκι

Η λευκή διακόσμηση σε γενικές γραμμές είναι βέβαιο ότι θα δώσει σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας μια φρέσκια, καθαρή και ανοιχτή αίσθηση. Οι λευκοί τοίχοι, τα δάπεδα, τα ντουλάπια, είναι η τέλεια βάση για ένα στυλ που διαρκεί γιατί το χρώμα αυτό είναι το απόλυτο ουδέτερο και προσαρμόσιμο. Ενσωματώστε εύκολα άλλα στυλ σε λευκά πλακάκια για μια πραγματικά διαχρονική εμφάνιση. Αυτή η βασική χρωματική παλέτα σας επιτρέπει να γίνετε δημιουργικοί με μικρότερες λεπτομέρειες και τόνους. Για παράδειγμα, με τα λευκά πλακάκια μπάνιου, μπορείτε να τολμήσετε λίγο με τα φωτιστικά, τα υφάσματα και τα αξεσουάρ μπάνιου για να προσθέσετε ζεστασιά και χαρακτήρα. Μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε τις μικρότερες λεπτομέρειες καθώς αλλάζουν οι τάσεις του σχεδιασμού και να αποφύγετε μια μεγάλη ανακαίνιση στο μπάνιο σας.

Τα λευκά πλακάκια μπορούν επίσης να φωτίσουν ένα μπάνιο που δεν έχει πολλά παράθυρα. Συχνά, το μπάνιο είναι το μικρότερο δωμάτιο του σπιτιού με ελάχιστο έως καθόλου φυσικό φως. Αυτό μπορεί να κάνει το μπάνιο σας φαίνεται σκοτεινό και στενό. Η επιλογή ενός μεγάλου λευκού πλακιδίου από το οποίο θα αναπηδά το φως θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο ανοιχτό, παρόλο που τα μικρά λευκά πλακάκια είναι επίσης ελκυστικά στο μπάνιο, εκτός από αυτά για το ντους ή το λουτρό. Για μεγαλύτερες επιφάνειες, επιλέξτε ένα λευκό πλακίδιο μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους που θα έχει λιγότερες γραμμές. Οι πάρα πολλές γραμμές μπορεί να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται κάπως ακατάστατο.

Το λευκό πλακάκι μπάνιου φαίνεται πάντα μοντέρνο και μινιμαλιστικό σε κάποιο βαθμό. Επιπλέον, τα λευκά πλακάκια πρακτικά θα αστράφτουν όταν είναι καθαρά, δίνοντας στο μπάνιο σας την ανανέωση που μπορεί να χρειάζεται. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δυνατά καθαριστικά, όπως χλωρίνη, σε λευκά πλακάκια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για λεκέδες.

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με καμία απόχρωση του γκρι

Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι για να διαλέξετε. Ωστόσο, να είστε σίγουροι, ότι η κάθε εκδοχή γκρι πλακιδίων μπάνιου θα δώσει στο χώρο μια μοντέρνα εμφάνιση, ανεξάρτητα από τις τελευταίες τάσεις. Το γκρι είναι ένα ιδανικό χρώμα για όσους αναζητούν μια πιο ανοιχτή και φωτεινή αίσθηση που δεν είναι όμως τόσο «ατόφια» όσο το λευκό πλακάκι. Τα γκρι μπάνια είναι δροσερά και ταιριάζουν σχεδόν με οτιδήποτε, που σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να το συνδυάσετε με τις πιο μοντέρνες αποχρώσεις και το δωμάτιο θα εξακολουθεί να διατηρεί μια διαχρονική βάση που παραμένει σταθερή όλα τα χρόνια. Διάφορες αποχρώσεις ανοιχτού και σκούρου γκρι πλακιδίων συνδυάζονται τέλεια με πιο τολμηρά χρώματα, όπως το ροζ, το ανοιχτό πράσινο, το έντονο κόκκινο και το κίτρινο. Ωστόσο, λειτουργεί επίσης με τις περισσότερες ψυχρότερες αποχρώσεις καθώς και με παστέλ χρώματα, δείχνοντας την πραγματική του γκάμα του. Το γκρι είναι ένα διαχρονικό χρώμα και θα συνεχίσει να βρίσκει τη θέση του στην εσωτερική διακόσμηση για πολλά χρόνια ακόμα. 

Αν στοχεύετε σε αυτή την κομψή, διαχρονική εμφάνιση, σκεφτείτε τα γυαλιστερά ανοιχτά γκρι πλακάκια που θα συνδυαστούν όμορφα με πιο ζεστούς τόνους και αποχρώσεις του λευκού. Ένα πιο σκούρο γκρι ματ πλακάκι, από την άλλη, θα δώσει στο μπάνιο σας μια μοντέρνα εμφάνιση και είναι ιδανικό για μινιμαλιστική διακόσμηση. Τοποθετήστε ένα μεσαίο ματ γκρι πλακάκι αν θέλετε να το συνδυάσετε με μια χρυσή βρύση ή αν σκοπεύετε να ενσωματώσετε φυτά στη διακόσμηση του μπάνιου σας. Οι δυνατότητες που έχετε με το γκρι είναι ατελείωτες. Σχεδόν κάθε γκρι απόχρωση θα λειτουργήσει και με τους περισσότερους άλλους τύπους δαπέδων, όπως το ξύλο βινυλίου ή το laminate, εάν δεν θέλετε να βάλετε πλακάκια στο πάτωμα, αλλά προτιμάτε να εστιάσετε περισσότερο στο ντους ή στο πίσω μέρος.

Μαύρα πλακάκια για μια ολοκληρωμένη και τολμηρή εμφάνιση

Το μαύρο μπορεί να φαίνεται λίγο σκοτεινό για ένα μικρό μπάνιο, αλλά μερικά προσεκτικά τοποθετημένα πλακάκια σε αυτή τη σκοτεινή απόχρωση μπορούν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη, διαχρονική εμφάνιση που θα παραμείνει τολμηρή για καιρό. Τα μαύρα πλακάκια στο μπάνιο σας είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε βάθος σε ένα δωμάτιο, ένα tip που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στην εσωτερική διακόσμηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μικρά, τετράγωνα μπάνια που διαφορετικά θα μπορούσαν να μοιάζουν με ντουλάπα. Εάν δημιουργήσετε αντίθεση μεταξύ σκοτεινών και φωτεινών περιοχών, η διαφορά θα είναι αρκετά έντονη και θα σας δώσει περισσότερες ευκαιρίες σχεδίασης.

Για παράδειγμα, η τοποθέτηση πλακιδίων στους τοίχους του ντους σας με μαύρα πλακάκια μεσαίου μεγέθους είναι ο τέλειος τρόπος για να χωρίσετε το δωμάτιο χωρίς να το κάνετε να φαίνεται πολύ μικρό. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε πλακάκια μόνο στο πάτωμα του ντους για να πετύχετε τον ίδιο στόχο. Αποφύγετε τα πάρα πολλά γυαλιστερά πλακάκια που μπορεί να φαίνονται παλαιακά και επιλέξτε μια πιο ματ εμφάνιση. Πολλές άλλες επιφάνειες στο μπάνιο έχουν αυτό το γυαλιστερό φινίρισμα, όπως καθρέφτες, ανοξείδωτα εξαρτήματα και γυάλινες πόρτες ντους, οπότε αποφύγετε την υπερβολή.

Επιλέξτε ένα απλό μαύρο πλακάκι για το πάτωμά σας εάν θέλετε να τονίσετε έναν καθρέφτη ή ένα φωτιστικό. Το μαύρο λειτουργεί επίσης καλά με λευκούς νεροχύτες και ντους που έχουν χάλκινη ή χρυσή απόχρωση.

Το πράσινο είναι απλά υπέροχο

Το μπάνιο σας δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει πολυτελές τζακούζι για να είναι υπέροχο. Τα μικρότερα μπάνια με απλή διακόσμηση μπορούν επίσης να δείχνουν κομψά και διαχρονικά χρησιμοποιώντας μια νότα φυσικού πράσινου χρώματος. Όταν έχετε περιορισμένο χώρο, δεν πρέπει να φορτώσετε το δωμάτιο με υπερβολικά σχέδια. Επιλέξτε φυσικές αποχρώσεις του πράσινου για να δημιουργήσετε μια ήρεμη, κομψή ατμόσφαιρα. 

Το tip για την προσθήκη χρωματιστών πλακιδίων είναι να επιλέξετε μια μεγαλύτερη διάσταση. Επιλέξτε ένα μεγάλο πράσινο πλακάκι με λιγότερες γραμμές, για να μπορέσετε να ενσωματώσετε πιο ιδιαίτερες κουρτίνες μπάνιου, χαλιά και πινελιές χωρίς να φορτώσετε το χώρο.

Για μια διαχρονική εμφάνιση με πράσινα πλακάκια, επιλέξτε τα με πιο φυσική όψη. Επιλέξτε ένα απαλό πράσινο που θα ταιριάζει υπέροχα με το λευκό χωρίς να δημιουργεί πολύ έντονη αντίθεση. Ένα γκριζωπό πράσινο είναι επίσης ένας τρόπος για να προσθέσετε διακριτικά χρώμα που θα φαίνεται εκπληκτικό δίπλα σε ξύλινα δάπεδα ή σε ένα πέτρινο ντους. Το πράσινο είναι ένα από αυτά τα χρώματα που συνδυάζονται όμορφα με διάφορες ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις. Για παράδειγμα, ένα ανοιχτό πράσινο πλακάκι θα φαίνεται φυσικό και εκλεπτυσμένο σε μια σκούρα γκρι πέτρα ή μια μαύρη πόρτα. 

Το μπλε μπορεί επίσης να είναι διαχρονικό

Για μια διαχρονική εμφάνιση στο μπάνιο σας αντιμετωπίστε το μπλε περισσότερο ως ουδέτερη βάση. Το μπλε προστίθεται συχνά σε άλλα χρώματα για να τα κάνει πιο ψυχρά σε τόνο, πράγμα που σημαίνει ότι θα ταιριάζει με έναν τόνο αποχρώσεων, καθιστώντας το σχεδόν τόσο ουδέτερο όσο το μπεζ ή το tan. Αυτό το χρώμα μπορεί να τονίζει άριστα τη διακόσμησή σας, εάν είναι σωστά σχεδιασμένο, πράγμα που σημαίνει ότι το μπλε πλακάκι στο μπάνιο μπορεί να είναι μια διαχρονική επιλογή. 

Συνδυάστε τα μπλε πλακάκια με ξύλινες πινελιές, λευκούς τοίχους ή μεταλλικά φινιρίσματα για να δημιουργήσετε μια γαλήνια, αλλά τολμηρή εμφάνιση. Όπως και με άλλα εντυπωσιακά χρώματα, επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους πλακάκι που είναι απλό. Αποφύγετε τα έξτρα γυαλιστερά ή πολύ μικρά σχήματα που θα κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο ακατάστατος.

Ονειρικές μπεζ και tan αποχρώσεις

Οι μπεζ και tan αποχρώσεις παρέχουν μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης που έχει εμφανιστεί σε πολλά στυλ διακόσμησης όλα αυτά τα χρόνια.

Ένα ανοιχτόχρωμο tan πλακάκι μπορεί να είναι το ίδιο αέρινο με το λευκό, αλλά θα δώσει στο δωμάτιο μια πιο απαλή αίσθηση. Το μπεζ είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν προσπαθείτε να επιτύχετε μια εμφάνιση που βασίζεται σε φυσικά στοιχεία. Επιλέξτε ένα μπεζ πλακάκι που μοιάζει με πέτρα και συνδυάστε το με πιο ζεστά στοιχεία, όπως έναν καθρέφτη με ξύλινο σκελετό, μια γλάστρα πέτρας ή ένα ράφι από μπαμπού. Εάν το μπάνιο σας είναι κλειστό, το πολύ πράσινο και τα φυτά που ευδοκιμούν σε υψηλή υγρασία θα δημιουργήσουν έναν υπέροχο συνδυασμό χρωμάτων. Αυτή η επιλογή αφήνει χώρο για πιο δυνατά μοτίβα, όπως μια floral ταπετσαρία ή έναν έντονο νεροχύτη, αλλά συνδυάζει και ουδέτερους τόνους.

Τα μαύρα ή μπεζ πλακάκια συνδυάζονται επίσης καλά με άλλα μάρμαρα, πέτρινα και ειδικά λευκά πλακάκια για μια διαχρονική εμφάνιση. Το μπεζ συνδυάζεται άψογα με το λευκό και μπορεί να δημιουργήσει βάθος στο χώρο σας. Μπορείτε ακόμη να γίνετε πιο δημιουργικοί με τα σχήματα των μπεζ πλακιδίων, όπως τα μικρά πλακάκια ή τα πλακάκια σε σχήμα εξάγωνου, επειδή οι ανοιχτές γραμμές δεν θα κάνουν έντονη αντίθεση με το χρώμα του πλακιδίου.

Ασπρόμαυρο: Ο τέλειος συνδυασμός

Η αντίθεση μεταξύ μαύρου και λευκού είναι κλασική. Η ασπρόμαυρη εμφάνιση σκακιέρας υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Με μερικές μοντέρνες αλλαγές, υπάρχουν σχεδόν ατελείωτες επιλογές για ασπρόμαυρα μοτίβα και σχέδια που θα φαίνονται κορυφαία και θα δίνουν στα μικρά δωμάτια περισσότερο βάθος.

Τα ασπρόμαυρα πλακάκια είναι μια εξαιρετική επιλογή και εύκολα διαθέσιμα. Από περίπλοκα μοτίβα λουλουδιών έως ρίγες και επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά σχήματα είναι εύκολο να τα βρείτε σε αυτόν τον κλασικό συνδυασμό. Μπορείτε να επιμείνετε σε ένα παραδοσιακό σχέδιο με εναλλασσόμενα ασπρόμαυρα τετράγωνα ή αν θέλετε κάτι πιο μοντέρνο, δοκιμάστε ένα σχέδιο 3D κύβου με μερικές γκρι αποχρώσεις από μικρότερα μαύρα πλακάκια. Σχεδιάστε τον υπόλοιπο χώρο σας γύρω από τα πλακάκια είτε με ένα απλό χρώμα τοίχου και βασικά φωτιστικά από ανοξείδωτο ατσάλι ή επιλέξτε ένα πλούσιο χρώμα όπως σκούρο πράσινο ή μπλε.

Αυτός ο συνδυασμός ελευθερώνει χώρο για σχεδιαστική δημιουργικότητα αφού το ασπρόμαυρο ταιριάζει με τα πάντα. Το λευκό θα αντανακλά το φως και θα δώσει στο δωμάτιο μια μεγαλύτερη αίσθηση, ενώ το σκοτάδι θα τραβήξει τα βλέμματα και θα δημιουργήσει θέματα Art Deco. Συνολικά, ο συνδυασμός έχει βρεθεί σε σχέδια σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να επανέρχεται. Δεν υπάρχει κάτι πιο διαχρονικό από αυτό.


Info: Η εταιρεία Κοντογιάννη αριθμεί 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των πλακιδίων και ειδών υγιεινής στη Λάρισα και πολλούς ευχαριστημένους πελάτες. Χάρη στην υψηλή επιστημονική της κατάρτιση, η αρχιτέκτονας Χριστίνα Μαρία Κοντογιάννη φροντίζει να παρέχει καινοτόμες ιδέες και πρακτικές λύσεις για τη λειτουργικότητα του χώρου σας. Η εταιρεία Κοντογιάννη εδρεύει στην Γιάννουλη Λάρισας και στα showrooms της επιχείρησης θα βρείτε πλακάκια και είδη υγιεινής κορυφαίας ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Δείτε περισσότερα στο site της επιχείρησης kontogianni.com και στο ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα kontogiannieshop.com  

Skip to content