Μπανιέρα ή ντους; Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή στο μπάνιο σας

Home/Νέα/Μπανιέρα ή ντους; Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή στο μπάνιο σας

Όταν ξεκινάτε να σχεδιάσετε ή να επιπλώσετε το μπάνιο του σπιτιού σας, αυτόματα έρχονται πολλά ερωτήματα στο μυαλό σας. «Μπανιέρα ή ντους;» είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που δημιουργούνται. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά όταν πρόκειται για το πρώτο σας σπίτι μιας και δεν έχετε ακόμη επεξεργαστεί τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής σας.

Η μπανιέρα αποτελεί μία διαχρονική αξία από παλιά για το μπάνιο ενός σπιτιού και πολλές φορές επιλέγεται σχεδόν από συνήθεια. Τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο, οι καμπίνες ντους σημειώνουν μια αύξηση της δημοτικότητας και έχουν εξαπλωθεί στην αγορά γρήγορα κυρίως λόγω των αλλαγών στον τρόπο ζωής.

Εάν έχετε δύο μπάνια, είναι δυνατόν να έχετε και τις δύο επιλογές επιλέγοντας μία για κάθε δωμάτιο. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν το σπίτι έχει μόνο ένα μπάνιο. Για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τη σωστή επιλογή, θα πρέπει να αξιολογήσετε καλά την κατάσταση, καθώς και πόσο θα χρησιμοποιηθεί η κάθε επιλογή. Θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο επιλογών, αλλά να γνωρίζετε, στο τέλος είναι μια εντελώς προσωπική επιλογή.

Επιλέγοντας μια μπανιέρα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ας ξεκινήσουμε με τα πλεονεκτήματα της μπανιέρας:

 • Σας επιτρέπει να απολαύσετε τα οφέλη της υδροθεραπείας χάρη στη δυνατότητα ζεστού μπάνιου, ίσως ακόμη και ενός υδρομασάζ.
 • Μπορεί να έχει διακοσμητική αξία μέσα στο μπάνιο σας, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι μπορείτε να βρείτε στην αγορά ιδιαίτερα κομψά σχέδια μπανιέρας.
 • Είναι χρήσιμο για όσους έχουν μικρά παιδιά. Το μπάνιο των παιδιών γίνεται πολύ ευκολότερα μέσα σε μια μπανιέρα από ότι σε ντουζιέρα.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για το πλύσιμο μεγάλων αντικειμένων ή ενδυμάτων όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους, όπως βεράντες και κήπους.
 • Είναι εύκολο να καθαριστεί, δεν έχει γενικά δύσκολα σημεία πρόσβασης και δεν απαιτεί κανένα ειδικό είδος συντήρησης.

Και τα μειονεκτήματα;

 • Λόγω του μεγέθους της, η μπανιέρα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από μια μεσαίου μεγέθους καμπίνα ντους.
 • Το γέμισμα μιας μπανιέρας, η διαδικασία του μπάνιου και το άδειασμά της, απαιτεί περισσότερο χρόνο γενικότερα.
 • Αποτελεί σπατάλη χώρου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πιο πρακτικά έπιπλα.
 • Μπορεί να είναι δύσκολη η πρόσβαση για άτομα με σωματικές αναπηρίες αλλά και ηλικιωμένους.

Ένα μπάνιο με μπανιέρα είναι ένα όνειρο για πολλούς, προσφέροντας τη δυνατότητα να έχουμε ένα ιδιωτικό mini spa, απολαμβάνοντας λίγα λεπτά ιδιαίτερης χαλάρωσης. Οι μοντέρνες μπανιέρες εμπλουτίζουν ένα μπάνιο με μια επιλογή από γραμμές ή καθορισμένα σχήματα, προσαρμόζοντας τα σχέδια εσωτερικής διακόσμησης, ακόμη και τις χρωματικές επιλογές για το δωμάτιο. Στην αγορά πλέον υπάρχουν σειρές μπανιέρων που μπορείτε να βάψετε στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το υπόλοιπο δωμάτιο (όπως ντουζιέρες, έπιπλα μπάνιου και επιφάνειες, ακόμη και καλοριφέρ και καμπίνες ντους), συμβαδίζοντας με τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης.

Επιλέγοντας μια καμπίνα ντους: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ας δούμε τα οφέλη του να έχεις μια καμπίνα ντους και επιπλέον, να κάνεις ντους:

 • Το ντους μπορεί να είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό (ή αναζωογονητικό ανάλογα με την προτίμησή σας για τη θερμοκρασία του νερού).
 • Δεδομένων των διαθέσιμων στυλ για σύγχρονες καμπίνες ντους, το ντους μπορεί να είναι μια σημαντική προσθήκη σε οποιαδήποτε σχέδια για τη διακόσμηση του μπάνιου.
 • Σημαντική εξοικονόμηση χρόνου κάνοντας ντους, σε σχέση με το μπάνιο σε μπανιέρα.
 • Η προσβασιμότητα δεν αποτελεί πρόβλημα εάν το ντους είναι καλά μελετημένο.
 • Μπορεί να γίνει πιο εύκολα η επίλυση τυχόν δομικών ζητημάτων.

Τα μειονεκτήματα;

 • Εάν είναι πολύ μικρό, θα είναι άβολο στη χρήση.
 • Μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστείτε μωρά ή μικρά.
 • Ορισμένοι τύποι καμπίνων ντους μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Σήμερα το μπάνιο με ντουζιέρα είναι πολύ πιο συνηθισμένο λόγω περιορισμών χώρου και επίσης επειδή οι μπανιέρες δεν ταιριάζουν πλέον με τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας. Ένα γρήγορο ντους χρησιμοποιεί επίσης πολύ λιγότερο ζεστό νερό από ένα μπάνιο.

Οι μοντέρνες καμπίνες ντους μπορούν επίσης να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε διακόσμηση, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία στυλ που μπορούν να συντονιστούν τέλεια με το χρωματικό σχέδιο ή τα μεταλλικά φινιρίσματα του μπάνιου.

Μικρά μπάνια: μπανιέρα ή καμπίνα ντους;

Εάν ο χώρος του μπάνιου είναι περιορισμός, η εστίαση είναι στην εξεύρεση μιας λύσης που ταιριάζει στο μέγεθος του μπάνιου.

Εδώ η  καμπίνα ντους καταλαμβάνει γενικά λιγότερο χώρο: οι μικρότεροι θάλαμοι μπορεί να έχουν μέγεθος 80 x 80 cm, ακόμα κι αν δεν θα συνιστούσαμε να πέσετε κάτω από μια αναλογία 70 x 90 cm που είναι το ελάχιστο για άνετη μετακίνηση μέσα στην καμπίνα.

Ωστόσο, οι τελευταίες τάσεις θέλουν τα ντους να αυξάνονται σε μέγεθος.

Επίσης πλέον μπορεί να βρει κανείς μπανιέρες που καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, ιδανικό για μίνι μπάνια.

Σε κάθε περίπτωση, η σωστή επιλογή μπάνιου ή ντους, πρέπει να γίνει από εσάς, με βάσει τις πραγματικές σας ανάγκες.

Στο κατάστημα ειδών υγιεινής Κοντογιάννη στη Λάρισα θα βρείτε μια τεράστια γκάμα σε μπανιέρες και ντουζιέρες ενώ το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό θα σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές επιλογές με βάσει της ανάγκες σας.


Info: Η εταιρεία Κοντογιάννη αριθμεί 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των πλακιδίων και ειδών υγιεινής στη Λάρισα και πολλούς ευχαριστημένους πελάτες. Χάρη στην υψηλή επιστημονική της κατάρτιση, η αρχιτέκτονας Χριστίνα Μαρία Κοντογιάννη φροντίζει να παρέχει καινοτόμες ιδέες και πρακτικές λύσεις για τη λειτουργικότητα του χώρου σας. Η εταιρεία Κοντογιάννη εδρεύει στην Γιάννουλη Λάρισας και στα showrooms της επιχείρησης θα βρείτε πλακάκια και είδη υγιεινής κορυφαίας ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Δείτε περισσότερα στο site της επιχείρησης kontogianni.com και στο ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα kontogiannieshop.com  

Skip to content