Έξυπνες ιδέες για την ανακαίνιση ενός μικρού μπάνιου

Home/Νέα/Έξυπνες ιδέες για την ανακαίνιση ενός μικρού μπάνιου

Η ανακαίνιση ενός μπάνιου είναι μια διαδικασία δύσκολη από μόνη της, αλλά όταν ο χώρος σας είναι μικρός, η ανακαίνιση φαντάζει αδύνατη κάνοντάς σας να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

Διάταξη του χώρου

Όταν πρόκειται για μικρά μπάνια, η διάταξη είναι το παν. Μεγιστοποιήστε τις ζώνες μέσα στο χώρο σας και χαρτογραφήστε τη διάταξή σας σε χαρτί ή ακόμα οριοθετήστε ένα μεγαλύτερο δωμάτιο του σπιτιού σας με χαρτοταινία στις διαστάσεις του μπάνιου σας. Περάστε από όλα τα στοιχεία του δωματίου και αποκτήστε μια αίσθηση για το πώς θα λειτουργήσει ο χώρος. Περπατήστε στη διάταξη και σκεφτείτε τον χώρο που απαιτείται για να βγείτε από το ντους, να ανοίξετε την καμπίνα του ντους, να ανοίξετε τις πόρτες του ντουλαπιού και να ντυθείτε. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τα υπάρχοντα υδραυλικά, τις πόρτες, τα ανοίγματα και τα παράθυρά σας όταν σχεδιάζετε τη διάταξή σας για να απλοποιήσετε τη διαδικασία και να μεγιστοποιήσετε τον φυσικό φωτισμό.

Στυλ

Το στυλ είναι μια υπόθεση προσωπική, αλλά όταν φτιάχνετε ένα μικρό μπάνιο, προσπαθήστε να διατηρήσετε την παλέτα χρωμάτων ανοιχτή, ώστε ο χώρος να δείχνει μεγαλύτερος. Δουλέψτε με φυσικά μοτίβα, ώστε το δωμάτιο να μην είναι πολύ «φορτωμένο».

Χρησιμοποιήστε είδη υγιεινής και αξεσουάρ μπάνιου ως διέξοδο για να αναδείξετε το στυλ και την προσωπικότητά σας.

Χρώμα

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα στο μικροσκοπικό μπάνιο σας είναι η επιλογή μοντέρνων ειδών υγιεινής. Από μαύρο έως ροζ, υπάρχει ένα χρώμα για κάθε στυλ και προσωπικότητα! Υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές για μικρά μπάνια. Κάθε στυλ έρχεται συνήθως με διαφορετικές επιλογές, ώστε να μπορείτε πραγματικά να προσαρμόσετε τον χώρο σας.

Αποθήκευση

Η αποθήκευση είναι ένα σημαντικό στοιχείο στα μπάνια, αλλά, για να διασφαλιστεί η πρακτικότητα σε ένα μικρό μπάνιο, η αποθήκευση θα πρέπει να περιορίζεται στα απαραίτητα για καθημερινή χρήση και να μεταφέρει οτιδήποτε άλλο σε άλλους χώρους του σπιτιού.

Χρησιμοποιήστε έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις για να δώσετε την ψευδαίσθηση ενός ευρύχωρου χώρου.

Στο showroom της εταιρίας Κοντογιάννη καθώς και στο e-shop της εταιρίας διαθέτουμε μια τεράστια γκάμα επιλογών για την αποθήκευση μπάνιου διαφορετικών μεγεθών, σχημάτων, χρωμάτων και φινιρισμάτων.

Πλακάκια

Τα πλακάκια αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο σε ένα μπάνιο, αλλά εκτός από την πρακτικότητα και την ομορφιά τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλακάκια για να δώσετε την ψευδαίσθηση του χώρου.

Για παράδειγμα, η τοποθέτηση πλακιδίων στην οροφή βοηθά στο να κάνει το δωμάτιο να δείχνει ανοιχτό και ευρύχωρο, ενώ η τοποθέτηση πλακιδίων τοίχου κάθετα μπορεί να κάνει το δωμάτιο ψηλότερο.

Μια άλλη πρόταση είναι η χρήση ενός πλακιδίου τόσο στους τοίχους όσο και στο δάπεδο για να δώσετε στο δωμάτιο μια αίσθηση ανοιχτού και ευρύχωρου χώρου.

Φωτισμός

Ένα στοιχείο που συχνά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση είναι ο φωτισμός. Τα μικρά μπάνια χρειάζονται σωστό φωτισμό για να ανοίξει ο χώρος. Επιλέξτε λειτουργικό φωτισμό χαμηλού προφίλ, όπως τα κάτω φώτα ή τον φωτισμό led.

Κάντε τις σωστές επιλογές

Μια από τις σημαντικότερες επιλογές που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε εάν χρειάζεστε πραγματικά μπανιέρα ή ντουζιέρα στο μπάνιο σας. Τα κάγκελα για πετσέτες καταναλώνουν πολύ χώρο και μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν με γάντζους για πετσέτες που εξοικονομούν χώρο.

Να είστε έξυπνοι με τα αξεσουάρ του μπάνιου σας. Είναι εύκολο να παρασυρθείτε όταν διακοσμείτε έναν νέο χώρο, γι’ αυτό κάντε έξυπνες επιλογές για να μην γεμίσετε τον μικρό.


Info: Η εταιρεία Κοντογιάννη αριθμεί 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των πλακιδίων και ειδών υγιεινής στη Λάρισα και πολλούς ευχαριστημένους πελάτες. Χάρη στην υψηλή επιστημονική της κατάρτιση, η αρχιτέκτονας Χριστίνα Μαρία Κοντογιάννη φροντίζει να παρέχει καινοτόμες ιδέες και πρακτικές λύσεις για τη λειτουργικότητα του χώρου σας. Η εταιρεία Κοντογιάννη εδρεύει στην Γιάννουλη Λάρισας και στα showrooms της επιχείρησης θα βρείτε πλακάκια και είδη υγιεινής κορυφαίας ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Δείτε περισσότερα στο site της επιχείρησης kontogianni.com και στο ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα kontogiannieshop.com  

Skip to content